Kuuma TVT

Kuuma TVT

maanantai 16. syyskuuta 2013

Käänteisen opetuksen ja oppimisen pilotti alkaa!

Kuuma TVT -hankkeessa käynnistämme Flipped classroom -pilotin, johon osallistuu 4-8 lukiota ja 6-12 perusopetuksen koulua. Koulut valikoituvat pilottiin toukokuun 2013 aikana siten, että saamme muodostettua mahdollisimman monipuolisen ja alueellisesti tasa-arvoisen ryhmän. Pilottiryhmän opettajat saavat yhden lähi- ja yhden etäkoulutuksen käytössämme olevaan ohjelmistoon.

Dream Brokerin ohjelmistotyökalun avulla muodostamme pilottiin osallistuville opettajille ja oppilaille verkkokanavia, joissa he voivat jakaa lyhyitä oppituokiovideoita joko suljetusti tai julkisesti oppilailleen, toisille opettajille omassa koulussa, omassa kunnassa tai Kuuma-kuntien alueella. Julkaisemme myös kanavan, jossa oppimisvideot voidaan jakaa julkisesti koko maassa. Tämän pilotin aikana luomme oppimisvideoiden pilvikirjaston, joka sisältää video-oppituokioita ja taito- ja taideaineiden mallisuoritusvideoita. Pilvikirjaston käyttäminen paitsi palvelee oppimista, myös kehittää oppilaiden tarkkaa havainnointia, keskittyvää kuuntelua ja informaatiolukutaitoa. Pilotin aikana toteutetaan mm. oppilaiden oppimisvideokilpailu.

Pilottiin lähtevät opettajat on nyt löydetty ja pilotti voi alkaa! Tämä blogi toimii ideoiden ja vinkkien jakamisalustana pilottiin osallistuvien jäsenien kesken. Blogi on kuitenkin vapaasti katsottavissa ja löydettävissä netissä, jolloin muutkin kuin pilotissa mukana olevat kiinnostuneet voivat sitä seurata.

Vastuuhenkilöt:
Harri Luttinen, harri.luttinen(at)nurmijarvi.fi, 040-3174635
Elina Rautapää, elina.rautapaa(at)kirkkonummi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti